Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szemléltetőeszköz - természetismeret képes leírás - Taneszköz, iskolaszer.tlap.hu
részletek »

Szemléltetőeszköz - természetismeret - Taneszköz, iskolaszer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: taneszkoz.tlap.hu » Szemléltetőeszköz - természetismeret
Keresés
Találatok száma - 4 db
Oktatási Minisztérium - a természetismeret taneszközei (ajánlás)

Oktatási Minisztérium - a természetismeret taneszközei (ajánlás)

A természetismeret tantárgy oktatásához ajánlott taneszközök jegyzékét kettős céllal állítottuk össze. A taneszközök évfolyamok és a témakö-rök szerinti bontásával a szaktanárok számára szeretnénk segítséget nyújtani. Olyan eszközöket soroltunk fel, amelyek felhasználása meg-könnyíti a pedagógusok számára az ismeretanyag átadását, a tanulók számára pedig az ismeretek elsajátítását. A taneszközök listaszerű felsorolása a taneszköz-fejlesztők és a gyártók számára jelent információt a tantárgy igényeiről. Ez a lista fontos le-het az intézmény taneszköz-állományának fejlesztését megtervező iskolafenntartók számára is. A szakmai ajánlás elkészítésénél a kerettan-tervre és a funkcionális taneszközjegyzékre támaszkodtunk.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

A természetismeret tantárgy helyzete és fejlesztési feladatai A tantárgy helyzete a tantárgyi modernizációs folyamatban A természettudományok integrálása már az 1978-as tantervi szabályozás során elindult. E törekvés folytán az 5. évfolyamon létrehozott környezetismeret tantárgy ötvözte a földrajzi és az élő környezet elemeit.

Soós Zoltán preparátor

Soós Zoltán preparátor

Amivel foglalkozom: Emlős, madár, hal preparálás. Agancs, szarv, agyar másolatok. Bőrök, koponyák, szarvak. Háziállatok (kutya, macska, csincsilla, egyéb házi kedvencek stb.). Hüllők (kígyó, teknősbéka). Afrikai, európai, ázsiai, amerikai emlősök.

Távcső, éjjellátó, mikroszkóp

Távcső, éjjellátó, mikroszkóp

Amennyiben csillagászati távcső, kiegészítő amit keres, akkor a legjobb helyen jár. Akkor is érdemes szétnéznie, ha binokulárt vagy spektivet tervez vásárolni vadászatra, madarászásra vagy más természetmegfigyelésre. Ezen túlmenően szivesen segítjük tanácsainkkal a leginkább megfelelő távcső kiválasztásában - garanciát nyújt erre, hogy az elmúlt 20 évben több, mint ezer órát töltöttünk az égbolt alatt számos távcsövet, kiegészítőt kipróbálva.

Tuti menü