Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Taneszköz-használati képzések képes leírás - Taneszköz, iskolaszer.tlap.hu
részletek »

Taneszköz-használati képzések - Taneszköz, iskolaszer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: taneszkoz.tlap.hu » Taneszköz-használati képzések
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az oktatástechnológia és a taneszközök (ELTE)

Az oktatástechnológia és a taneszközök (ELTE)

Az oktatástechnológia alapkérdései Az oktatástechnológia tárgya és fogalma Problémák és elvárások, kutatási eredmények Az oktatástechnológiai rendszermodell A taneszköz fogalma, az eszközök rendszerezése A taneszköz fogalom fejlődése A taneszközök és a média-kiválasztás Tanterv és taneszköz, információs források Hagyományos taneszközök és a szemléltetés Tankönyvek és más nyomtatott taneszközök 3D demonstrációs és kísérleti eszközök Grafikus és más vizuális szemléltető eszközök Az audiovizuális információhordozók Komplex taneszköz rendszerek és az egyéni tanulás Programozott anyagok, oktatócsomagok A számítógépes oktatóprogramok Interaktív multimédia oktatórendszerek

Dolgozatok gyűjteménye

Dolgozatok gyűjteménye

A tanárképés során készült dokumentációk, anyagok, érdekes olvasmányok. Tematikus terv, projektterv készítése. Oktatástechnológia. Internetes technológiák alkalmazása az oktatásban Az információs technológiai eszközök használatával - szaktárgyuktól függetlenül - a pedagógiai, didaktikai, oktatástechnológiai stúdiumokhoz kapcsolódóan kell a tanároknak megismerkedniük. Az oktatástechnológia egyre nagyobb mértékben át fog alakulni multimédia-ismeretté, multimédia-pedagógiává. A mai kor tanárainak ismerni, érteni, és célirányosan használni kell az új, integrált médiákat. Napjaink rohamos változásait mind társadalmi, mind pedig technológiai téren a pedagógusoknak követniük kell. A diákok az iskolán kívül nap, mint nap szembesülnek a kor legfejlettebb informatikai eszközeivel. Ezen eszközöket használják a mindennapokban. Az Internet gyakorlatilag a mindennapok részévé, úgy is mondhatnánk, hogy nélkülözhetetlen eszközévé vált. A legújabb trendek, a közösségi oldalak elterjedése gyakorlatilag átalakítja -nem csak a fiatalok -az emberek életformáját, és nemkülönben formálja a társadalmat is. A fejlődés ritmusát az iskoláknak is fel kell venniük.

Könyvtárhasználati kalauz

Könyvtárhasználati kalauz

Ez egy 10-12 éves gyerekek, és főként az 5. osztályosok oktatását segítő könyvtárhasználati webkalauz. Az oldalon segítek kiegészíteni a könyvtárhasználati órák anyagát. A tananyaghoz sok példát, segítséget is talál a témák végén ajánlott weboldalak segítségével.

Oktatástechnológia tankönyv

Oktatástechnológia tankönyv

OKTATÁSTECHNOLÓGIA Írta és szerkesztette: Gesztesi Péter Comenius Bt., Pécs, 1997. Teljes tankönyv PDF formátumban. A szerző ajánlása: A könyvet ajánlom: - A középfokú pedagógiai képzés keretében résztvevő pedagógiai asszisztens, oktatásszervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, oktatástechnikus valamint a felsőfokú képzés keretében tanuló gyógypedagógiai asszisztens hallgatók számára. - Az oktatástechnikus hallgatóknak (természetesen csak alapként, kiegészítve egyéb e témára íródott könyvvel, jegyzettel). - Azon pedagógusok számára, akik régebben szereztek diplomát és ilyen jellegű ismereteik az idővel megkoptak, vagy az elmúlt időszak újdonságainak megjelenésével hiányoznak. - Az utóbbi időben frissen végzett tanítóknak, akik sajnos tanulmányaik során - egyes képző intézmé- nyek téves koncepciója jóvoltából (nemcsak a PChez kapcsolódó ismeretekből áll az oktatástechnoló- gia) - csak esetlegesen szereznek oktatástechnikai, oktatástechnológiai ismereteket.

Tuti menü